Moguća smena vladike Artemija

Izvori iz Srpske pravoslavne crkve najavili su za list “Politika” mogućnost smene vladike raško-prizrenskog Artemija.

Izvor: FoNet, Politika

Četvrtak, 11.02.2010.

14:07

Default images

Saslušanje vladike Artemija, u sredu u privremenom sedištu eparhije u Gračanici, i ispitivanje finansijskog poslovanja predstavljaju psihološki pritisak na episkopa da se povuče sa tog položaja ili da bude smenjen, kaže izvor “Politike”.

Kako “Politika” nezvanično saznaje, episkop Artemije nije hteo da razgovara sa delegacijom Svetog arhijerejskog sinoda, zbog čega su ga mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop zahumsko-hercegovački Grigorije, koji su predvodili delegaciju, usmeno obavestili da će predložiti crkvenoj vladi da imenuje administratora - tutora vladici raško-prizrenskom.

Kako list nezvanično saznaje, bilo je pet izaslanika Sinoda, među njima i dvojica članova Sinoda, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.

Sagovornik iz eparhije raško-prizrenske, koji nije želelo da bude imenovan, objašnjava da je u vladičanskom dvoru juče bilo jako napeto i da je u jednom trenutku mitropolit Amfilohije zvao i patrijarha Irineja kako bi se posavetovao sa njim šta da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: