CG:Bez zakonskih osnova za postupak

Državno tužilastvo Crne Gore saopštilo je da nema zakonskog osnova da se protiv Gorana Sokovića i Dejana Šekularca pokrene krivični postupak.

Izvor: Beta

Utorak, 09.02.2010.

23:09

Default images

O toj odluci obavešten je i istražni sudija Višeg suda u Podgorici. Državno tužilastvo odluku je donelo pošto od Tužilaštva Srbije nije dobilo tražene podatke i dokaze u vezi sa sumnjama da su Soković i Šekularac umešani u šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Predkrivični postupak pre njihovog hapšenja, kao i dodatne provere, kako je saopšteno u Podgorici, takođe, nisu pružili osnov "da su ova lica, mimo krivičnih dela zbog kojih se protiv njih vodi postupak u Srbiji, izvršila bilo koje krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti".

Vrhovno državno tužilastvo Crne Gore je u ponedeljak, preko Kancelarije Interpola u Beogradu, uputilo zamolnicu Državnom tužilastvu Srbije o pružanju pravne pomoći, odnosno da za Sokovića i Šekularca dostavi podatke i dokaze.

Iz Beograda je, kako je saopšteno, odgovoreno da se to ne može učiniti "do pravosnažnog okončanja jedinstevnog krivicnog postupka koji protiv Sokovića i Šekularca i još 19 drugih osoba vode pravosudni organi Srbije".

Ako bi traženi podaci i dokazi sada bili dostavljeni Crnoj Gori, kako je odgovorilo Državno tužilastvo Srbije, to bi moglo da ugrozi postupak protiv tih osoba.

Soković i Šekularac su uhapšeni prošle sedmice u Crnoj Gori i njima je tada određen pritvor. Oni su u nedelju saslušani pred istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici i specijalnim tužiocem Crne Gore za organizovani kriminal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: