Litvin: Timošenkova da prizna poraz

Predsednik ukrajinske Vrhovne rade (skupštine) pozvao je premijerku Juliju Timošenko da prizna pobedu Viktora Janukoviča na predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.02.2010.

22:09

Default images

"Rezultat izbora je neosporan, a to je pobeda Viktora Janukoviča. Mislim da svi moraju to da priznaju, prvenstveno njegova protivnica Julija Timošenko", izjavio je Vladimir Litvin televiziji "Inter".

Litvin je rekao da ulazak Timošenkove u drugi krug izbora pokazuje da njena politička pozicija jača, prenela je agencija Itar-Tas s.

"Ona nije izgubila. U stvari, njena politička težina je značajno porasla", smatra Litvin. Sukobljavanje protivkandidata, prema rečima Litvina, mora prestati i umesto toga oni moraju započeti dijalog, posebno u parlamentu.

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, na osnovu 99,98 odsto obrađenog izbornog materijala, u drugom krugu izbora za predsednika Ukrajine, održanom u nedelju, lider Partije regiona Janukovič osvojio je 48,96 odsto, dok je Timošenkova dobila 45,47 odsto glasova birača.

Deputat poslaničke grupe Bloka Julije Timošenko Andrej Škilj rekao je da će taj blok "činjenicu pobede priznati samo u slučaju ako ne uspe da dokaže na sudu nepravilnosti koje su dovele do pobede Janukoviča".

Prema njegovim rečima, poslanička grupa aktivno priprema dokumenta za sudove radi žalbe na rezultate, a "prema preliminarnim podacima, na više od hiljadu biračkih mesta bilo je nepravilnosti".

Janukovič je pozvao Timošenkovu da prizna poraz, preneo je Itar-Tas s.

"Timošenkova se može pretvoriti od heroine narandžaste revolucije u njenog dželata, ako ne prizna rezultate izbora i nastavi da gura Ukrajinu u politički haos", izjavio je Janukovič američkoj medijskoj kući Si-En-En.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: