Pritvor za Sokovića i Šekularca

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor Goranu Sokoviću i Dejanu Šekularcu za kojima je Srbija rapisala poternicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

01:10

Default images

Soković i Šekularac su saslušani sinoć i sudija im je produžio pritvor, a specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović bi do sutra trebalo da odluči da li će pokrenutu istragu protiv njih, objavila je "Pobjeda". Soković i Šekularac su negirali umešanost u šverc više od dve tone kokaina.

Srbija je ranije najavila da će podneti zahtev za izručenje osumnjičenih za međunarodni šverc kokaina.

Ustav Crne Gore, međutim, ne dozvoljava izručenje svojih državljana drugoj državi i, u slučaju da dođe do sudskog postupka, može im biti suđeno u Crnoj Gori.

Specijalni tužilac Srbije za organizovani criminal Miljko Radisavljević ranije je najavio da će Ministarstvo pravde Srbije tražiti od Crne Gore da Soković i Šekularac budu izručeni Srbiji, jer su na spisku osumnjičenih za šverc droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: