Kacin: Nepotrebne dve rezolucije

Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin ocenjuje da bi usvajanje dve rezolucije o Srebrenici neko u EU mogao da shvati kao da Srbija ne želi da osudi genocid.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 14.01.2010.

16:05

Default images

On je podsetio da Rezolucija Evropskog parlamenta o Srebrenici eksplicitno osuđuje sve zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije, jer u prvoj tački rezolucije Evropski parlament odaje poštovanje i seća se svih žrtava nasilja tokom ratova na prostorima bivše Jugoslavije.

"Dupliranje rezolucija po meni bilo bi ne samo suvišno, nego bi i poslalo nepotreban signal iz Beograda, koji bi se mogao čitati i tumačiti na različite načine", naglasio je Kacin.

"Kao izvestilac za Srbiju nikako ne bih želeo da bilo ko ili bilo koja institucija u Evropskoj uniji misli da Srbija ne želi ili nije u stanju da nedvosmisleno osudi genocid počinjen u Srebrenici", poručio je on.

Kacin se nada da će Skupština Srbije uskoro usvojiti Rezoluciju o Srebrenici i time napraviti važan i prepoznatljiv korak u pravcu punog regionalnog pomirenja i evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: