Put Niš-Priština i dalje blokiran

Nekoliko stotina radnika dva preduzeća, koji četvrti dan drže u blokadi put Niš-Priština, dočekali srpsku Novu godinu na tom putu i najavili nastavak blokade.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

15:10

Default images

Skup, kome su prisustvovali i prosvetari iz Kuršumlije, zaposleni u vrtiću "Sunce" i građani tog grada, obezbeđivalo je nekoliko desetina pripadnika policije, a incidenata nije bilo.

Radnicima "Kopaonika" i konfekcije "7. juli", koji drže u blokadi taj putni pravac, danas se, na nekolko sati pridružila i grupa odbornika skupštine grada Niša, koji su preneli okupljenima da imaju njihovu podršku.

Jutros su se okupljenima pridružili i svi odbornnici Skupštine opštine Kuršumlija, kao i kompletno opštinsko rukovodstvo i svi zaposleni u opštini, ali i zaposleni kuršumlijske Elektrodistribucije.

"Umesto sa porodicama, kod kuće, Novu godinu smo dočekali na blokadi, pod otvorenim nebom. Sve državne institucije i privatne firme su nam dale podršku, ne samo iz Kuršumlije, već i iz drugih gradova. Bez obzira na hladnoću i mraz, ostaćemo ovde do ispunjenja zahteva", kazao je jedan od predstavnika radnika Straimir Đokić.

Okupljenima na magistralnom putu Niš-Priština se neprestano doprema hrana iz privatnih firmi i preduzeća iz Kuršumlije i drugih gradova u okolini.

Radnici traže povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih plata i pokretanje proizvodnje u pojedinim pogodima fabrike "Kopaonik".

Radnici iz dve fabrike su prošlog leta prekinuli višednevnu blokadu lokalne samouprave, jer su predstavnici Vlade obećali da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Modna konfekcija "7. juli" i drvni kombinat "Kopaonik" privatizovani su pre šest godina, a nekoliko hiljada radnika je ostalo bez posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: