Dodik: Pravo Srbije na rezoluciju

Srbija ima pravo da donese rezoluciju o Srebrenici, ali nekorektno je izdvojiti samo jedan zločin jer ih je bilo širom BiH, smatra premijer RS Milorad Dodik.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

19:03

Default images

Dodik je kazao da mu nije poznat sadržaj rezolucije o Srebrenici koju će eventualno doneti parlament Srbije. "Srbija ima pravo na svoju politiku i mi nemamo ništa protiv da oni donesu tu rezoluciju", rekao je Dodik novinarima, dodajući da nije korektno da se samo obeležava jedan događaj na taj način.

Dodik je mišljenja da svi oni koji su počinili ratne zločine treba da budu procesuirani.

"Mislim da i oni koji su u ime srpskog naroda počinili zločine treba da budu procesuirani, kao što znate, praksa je pokazala da mi nismo osporavali takvu vrstu priče, ali ono što nije fer ni od Evropskog parlamenta, koji je usvojio takvu rezoluciju, jeste da se ignorišu i srpske žrtve", rekao je Dodik.

On smatra da se time ne pravi pomirenje u BiH.

"Srebrenica jeste mesto stradanja i zločina, koji se desio, ali to sigurno nije na dobrobit BiH da se na evropskom nivou obeležava samo jedan događaj kao da nije bilo i drugih stradanja", rekao je Dodik.

Bilo bi daleko bolje da se donela rezolucija o svim stradanjima u BiH, kao i na Balkanu, i to bi pomoglo BiH, kazao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: