Policija u nedelju uvece jos bez saopstenja povodom ubistva Zeljka Raznatovica Arkana

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2000.

19:34

Default images
Policija se u nedelju uvece jos nije oglasila povodom ubistva Zeljka Raznatovica Arkana, Milenka Mandica i Dragana Garica u beogradskom hotelu “Interkontinental”. S druge strane nastavljaju se spekulacije oko motiva i izvrsioca ubistva. Jedino zvanicno saopstenje je ono kojim se tokom noci oglasio istrazni sudija Okruznog suda u Beogradu Miodrag Paunovic u kome se navodi da je u pucnjavi u "Interkontinentalu" na licu mesta lisen zivota Milenko Mandic, dok su nanesene teske povrede Zeljku Raznatovicu i Draganu Garicu, koji su kasnije preminuli na putu za bolnicu. Prema izvorima agencije Beta, Raznatovic je prvim hicem bio ranjen u glavu, a strane agencije prenose da je pogodjen sa tri metka, od kojih jednim u levo oko. Zeljko Raznatovic Arkan bice sahranjen u sredu, 19. januara, potvrdjeno je agenciji Beta u Stranci srpskoj jedinstva. Isti izvor je naveo da ce u ponedeljak u Beogradu biti odrzana komemorativna sednica povodom Raznatoviceve smrti, ali nije precizirao mesto njenog odrzavanja.

Beogradski mediji, izuzev "Politike", opsirno izvestavaju o ubistvu Zeljka Raznatovica Arkana, navodeci kontradiktorne izjave svedoka i informaciju da je mesto ubistva "pokriveno" kamerama. "Vecernje novosti" navode reci svedoka, koji tvrdi da su iz lifta istrcala dvojica muskaraca, sa maskama na glavama. Nakon pucnjave jedan od njih, pisu "Vecernje novosti", ranjen je otpuzao do izlaza, gde ga je cekao automobil. Dnevnik navodi i druge verzije dogadjaja, prema kojima su ubice utrcale u hotel, i nakon ubistva, izasli hodajuci unazad i pucajuci. Prema izvorima "Blica", bila su dva napadaca i nisu bili maskirani. "Blic", pak, prenosi detalje, po kojima je Raznatovic ubijen dok je u holu popunjavao tikete za sportsku kladionicu. "Politika Ekspres" navodi reci recepcionara hotela, da se u vreme ubistva niko od hotelskog obezbedjenja nije nalazio u blizini, jer su svi bili u pratnji kineske delegacije, koja je odsela u "Interkontinentalu". Ovaj list navodi reci recepcionera, koji tvrdi da se oko 17.05 zacuo pucanj, a potom i rafal. Kada je podigao glavu, video je ranjenog mladica kako puzi ka izlazu iz hotela, ali istice da nije video ko je pucao na Raznatovica.

“Glas javnosti" navodi da je, prema prvoj i, kako stoji, "najverovatnijoj", verziji, ubica usao na glavni ulaz, i – ranjen posle obracuna, otpuzao do izlaza, gde je usao u automobil i pobegao ka autoputu Beograd-Zagreb, gde mu se gubi trag. I “Glas javnosti" pominje i verziju prema kojoj se ubica do hola spustio liftom. Prema ovom listu, ubice, njih dvojica, nisu bili maskirani. "Politika", u svom sturom tekstu, navodi spekulacije da li je ubica pobegao na glavni ili sporedni ulaz i podseca da je hotel "pokriven" sigurnosnim kamerama.

U prvim informacijama koje su u subotu lansirali ovdasnji, mahom nezavisni mediji, javljeno je i da je u rafalnoj pucnjavi, povredjena i jedna zena. Za nju se nagadjalo da je, moguce, ili supruga ili svastika ubijenog osnivaca Srpske dobrovoljacke garde. Ipak, ispostavilo se da ona nije bila u drustvu sa Raznatovicem, vec je, prema novinama, povredjena u guzvi koja je nastala posle ubistva.

Kada je rec o ubijenim Mandicu i Garicu, "Glas javnosti" iznosi podatak da je Dragan Garic bio pripadnik Saveznog ministarstva unutrasnjih poslova. Isti list pise da je Milenko Mandic svojevremeno rukovodio Raznatovicevom kockarnicom u hotelu "Jugoslavija", teretanom, fitnes salonom i kaficem, a sam se bavio uvozom cementa i gradjevinskog materijala. “Politika”, pak, pise da je Raznatovic proteklih godina bio vlasnik Grand kazina u hotelu "Jugoslavija" i FK "Obilic", te predsednik Stambene zadruge "Sumadija", "Ari kompani", "Vizantin kompani" i "SDG Kompani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: