Danska: Uhapšeno 68 demonstranata

Danska policija uhapsila je 68 simpatizera pokreta "Naša klima nije vaša stvar", koji su protestovali u Kopenhagenu zbog uticaja kompanija na pregovore o klimi.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

17:22

Default images

"Uhapšeno je 68 osoba, pretežno stranog porekla", izjavio je portparol policije Rasmus Bernt Skovgard i dodao da je u protestima učestvovalo oko 500 mladih ljudi iz 67 zemalja, koji su pripadnici te grupe.

Oni su odvedeni u specijalni pritvorni centar, napravljen od jednog starog skladišta u Kopenhagenu, gde će biti zadržani 12 sati.

Ukoliko, kako je dodao, kod njih budu pronađene bombe punjene bojom i drugi objekti, "protiv njih će sigurno biti podignuta optužnica".

To je bila prva policijska akcija protiv demonstranata koji protestuju zbog samita UN o klimatskim promenama, koji je počeo u danskoj prestonici 7. i trajaće do 18. decembra.

Pošto je policija rasterala demonstrante koji su nosili slogane "Ne kupujte laž", oni su se u manjim grupama uputili ka hali gde se održava industrijski salon protiv klimatskih promena.

Policija je navela da će pojačati kontrolu na granicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: