U ponedeljak odluka o raspustu

U ponedeljak će biti doneta odluka da li će u Srbiji zbog gripa početi ranije školski raspust, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2009.

11:45

Default images

Gotovo je izvesno da će zbog epidemije novog gripa zimski školski raspust u školama u Srbiji početi ranije nego što je planirano, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović. On je naveo da ipak treba sačekati ponedeljak kada će se doneti konačna odluka.

"Posle razgovora sa predsednikom radne grupe za praćenje stanja gripa Predragom Konom, došao sam do zaključka da je velika verovatnoća da ćemo prvo polugođe ove školske godine ranije završiti, zato što je stanje gripa takvo da se povećava broj dece iz predškolskih ustanova i iz osnovnih škola koje su bolesna od gripa", naveo je Obradović.

Ministar je, međutim, rekao da će potpune podatke na nivou Srbije ministarstvo imati u ponedeljak i najavio da će konačna odluka o početku raspusta biti doneta u ponedeljak popodne ili u utorak.

"Već se sa velikom izvesnošću može predvideti da će školska godina biti skraćena i da bi taj početak zimskog raspusta trebalo da bude 21. decembra ove godine (suštinski od petka popodne, 18. decembra), a formalno od 21. decembra", naveo je on.

Obradović objasnio da će izgubljena nastava biti nadoknađena ranijim završetkom raspusta, odnosno ranijim početkom novog polugodišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: