Insajder: Navijači i uprave klubova

Neki od vođa navijačkih grupa protiv kojih je policija poslednjih godina podnela desetine krivičnih prijava imaju funkcije u klubovima za koje navijaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

09:40

Default images

Istovremeno u tim upravama su i političari, javne ličnosti, ali i sudije. Dok navijači u Partizanu delegiraju pet svojih predstavnika u skupštinu kluba, u skupštini Crvene zvezde sada je čak 19 navijača, među kojima su i oni koji su prethodnih godina osumnjičeni za više krivičnih dela.

Jedan od članova skupštine je nedavno uhapšeni vođa navijača Crvene zvezde Dražen Dragaš, koji je u pritvoru jer je osumnjičen za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja.

Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski kaže da je Dragaš i sada punopravni član ovog tela jer je samo optužen, ali ne i osuđen.

Marko Nikolovski: U fudbalskom klubu Crvena zvezda postoji sabor koji okuplja sve članove Crvene zvezde koji imaju člansku kartu. Sabor se sastaje i bira skupština. U skupštinu ulazi određeni broj delegata i taj broj delegata na sednici skupštine bira upravni odbor. Dakle, ne možemo da idemo obrnutim smerom da upravni odbor smenjuje člana skupštine. O svim članovima skupštine će raspravljati skupština Crvene zvezde na svom sledećem sastanku.

Insajder: Šta vam to znači: raspravljaće?

Marko Nikolovski: To znači da će to biti u slučaju da Dražen Dragaš bude optužen za zločine.

Insajder: Vama nije dovoljno što je on osumnjičen?

Marko Nikolovski: Nama ne može da bude dovoljno, nemamo pravo da ga isključimo iz skupštine. I da hoćemo. Bilo bi nezakonit akt. Mogao bi da dođe njegov otac i da tuži Crvenu zvezdu što ga je iščlanila iz skupštine.

Emisija "Insajder" na programu je večeras u 22 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: