OIK: SNS-u najviše glasova

Prema rezultatima OIK u ponoć, sa obrađenih 73,17 odsto biračkih mesta, SNS je osvojio 33,96 odsto glasova, a lista "Za bolji Voždovac" 28,78 odsto.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.12.2009.

21:46

Default images

Prema ovim rezultatima SNS će imati 24 odbornička madnata, a “Za bolji Voždovac” 19. Koalicija DSS-NS osvojila je 8,7 odsto glasova, odnosno šest odborničkih mesta. Koalicija SPS-PUPS-JS 6,98 odsto glasova i četiri mandata.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić rekao je da je pobeda ostvarena ogromnim trudom i zalaganjem svih aktivista stranke, uprkos do sada neviđenoj kampanji koja je, kako je naveo, "izgleda za neke ljude, koji su na vlasti, bila pitanje života i smrti".

Prema njegovim rečima, vlast je pokušala da obmane birače, ali je "naišla na prkos stanovnika Voždovca koji nisu hteli da budu kupljeni i nisu hteli da ih više tretiraju kao neke koji nemaju pravo na svoj život".

"Građani Voždovca odlučili su da krenu napred zajedno sa SNS-om i uzmu život u svoje ruke. Mi poručujemo Srbiji, ovako će izgledati svi naredni izbori", rekao je Nikolić i zamolio vlast da "više ne ponavljaju izbore na kojima ih naprednjaci pobeđuju, jer nakon toga doživljavaju sve ubedljiviji poraz".

U sedištu stranke Nikolić, zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić i prvi na listi Dragan Vukanić, kao i aktivisti naprednjaka, nazdaravili su šmpanjcem, a zatim su im se pridružili i tamburaši. Predsednik Gradskog odbora DS-a Dragan Đilas čestitao je SNS-u pobedu na izborima na Voždovcu i zahvalio građanima koji su glasali za listu "Za bolji Voždovac", okupljenu oko DS-a.

"Čestitam pobedu Srpskoj naprednoj stranci. Koalicija koja je bila na vlasti očigledno nije ispunila očekivanja građana Voždovca. I to je činjenica iz koje svaka partija koja je učestvovala u vlasti treba da izvuče pouku", rekao je Đilas.

"Što se tiče DS-a, mi ćemo se kao i do sada boriti za vrednosti i ciljeve zbog kojih su nam građani dali poverenje. Ujedno se zahvaljujem svim biračima koji su za nas glasali u ovolikom broju", rekao je predsednik Gradskog odbora DS-a.

Prvi na listi "Za bolji Voždovac" Branislav Arsenijević rekao je da je, prema obrađenim podacima sa 76 od ukupno 82 biračka mesta, na vanrednim lokalnim izborima na Voždovcu pobedila Srpska napredna stranka,i čestitao naprednjacima na pobedi.

Arsenijević je rekao da će se konačni broj mandata koje su stranke i koalicije osvojile znati tek pošto se obrade podaci sa svih izbornim mesta, zbog sistema na koji se mandati računaju. Predsednik Gradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić je ocenio da je izborni rezultat koalicije SPS-PUPS-JS "verovatno kazna građana Voždovca što na prošlim izborima ta koalicija nije učestovovala u formiranju vlasti".

"Izborni rezultat nije toliko loš, mada nismo zadovoljni, ali objektivno, on je posledica očigledne referendumske borbe i poprilično histerične kampanje koja se vodila između SNS i DS", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, kada dve stranke dobiju toliko glasova i toliki procenat sve ostale partije moraju dobiti procenat koji je niži od njihove realne snage.

Antić je naveo da će koalicija iz tih izbora izvući pouku i da je spremna za nove političke borbe, jer ima razloga za veliki optimizam, a da je njihova politika takva da će iz dana u dan dobijati sve veću podršku građana.

Funkcionerka G17 plus Verica Kalanović izjavila je da nije zadovoljna reuzultatima koje je G17 plus ostvario na ponovljenim izborima u dve opštine, ali da se pokazalo da ta stranka nije doživela debakl kakav su najavljivali mediji i analitičari.

Ona je zahvalila biračima u obe opštine koji su glasali za G17 plus i dodala da ta stranka ima šta da ponudi, ali da će u budućnosti raditi i na boljoj organizaciji u opštini Voždovac. Šef odborničke grupe DSS-a Andreja Mladenović ocenio je da su rezultati izbora u opštini Voždovac pokazli da su Srbiji potrebne korenite promene.

"Promene na Voždovcu biće promene i u Srbiji", rekao je Mladenović.

"Možemo sa Srpskom naprednom strankom da formiramo vlast i to pokazuje da je Voždovac poručio da su Srbiji potrebne korenite promene", kazao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: