Nezadovoljni i potpredsednici Vlade

Potpredsednici Vlade Srbije, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, saglasni su sa ocenom predsednika Srbije Borisa Tadića da pojedini ministri ne rade dobro svoj posao.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 03.12.2009.

14:19

Default images

Radom pojedinih ministara u Vladi Srbije nije nezadovoljan samo predsednik Boris Tadić, koji ni danas nije želeo da govori o imenima onih čijim radom nije zadovoljan. Međutim, kako se ispostavilo predsednik nije usamljen u tom stavu, jer zamerke na rad svojih kolega u Vladi Srbije imaju i sami ministri.

Tako jedan od koalicionih partnera, ministar unutrašnjih poslova i predsednik SPS-a Ivica Dačić ne isključuje čak ni rekosntrukciju Vlade.

Ko su ministri koji prema njegovoj oceni ne rade svoj posao dobro, predsednik Srbije Boris Tadić ni danas nije želeo da kaže.

A kako objašnjava, razlozi su isti oni zbog kojih imena nije naveo ni juče.

“Rekao sam juče zašto neću da kažem javno - zato što ljudima hoću da dam drugu šansu. To je osnovni princip demokratije, čak i kada ne rade dobro treba da dobiju šansu, što ne znači da treba da im dajemo šansu uvek i beskonačno”, poručio je Tadić.

Zamerke na rad pojedinih ministara imaju i koalicioni partneri.

Potpredsednik Vlade Srbije, lider socijalista Ivica Dačić, ne isključuje ni mogućnost rekonstrukcije Vlade.

"Siguran sam da je rekonstrukcija vlade potrebna, ali ne želim da ocenjujem druge", rekao je Dačić.

On je kazao se u Vladi nije razgovaralo o uvođenju novih partnera, a ukoliko neko od ministara treba da bude promenjen, to će svakako biti dogovor.

"Tu nema svađe. Tadićevu ocenu shvatam kao dobronamernu kritiku i svakom ministru treba da se kaže šta treba da poboljša u svom radu", rekao je Dačić.

Da nije u krugu onih na čiji rad predsednik ima zamerke, siguran je i potpredsednik Vlade i ministar ekonomije, lider G17 plus Mlađan Dinkić.

On kaže da se ne oseća prozvanim i dodaje da je Tadić javno pohvalio njegov rad na otvaranju fabrike Leoni u Prokuplju, ali da taj deo nije prenet u javnosti.

"Smatram takođe da ima ministara koji ne rade dobro svoj posao i podržavam ono što je predsednik rekao", izjavio je Dinkić.

Prozvanim se ne oseća ni ministar rada i socijalne politike, lider SDP-a Rasim Ljajić.

"Nisam se prepoznao u izjavi predsednika Tadića iz prostog razloga što niti znam bolje, niti mogu više", rekao je Ljajić novinarima u parlamentu i dodao da ne zna da li će doći do rekonstrukcije vlade, ali da bi bilo dobro da do toga dođe, kako bi ona bila efikasnija.

Inače, predsednik Srbije je o lošem radu pojedinih ministara, agencija i predsednika opština govorio posle izveštaja revizora o završnom računu za 2008. godinu, koji je pokazao da je u toj godini veliki novac potrošen bez kontrole.

Revizorski izveštaj o trošenju budžetskog novca izazvao je burne reakcije ministara, koji tvrde da nisu neodgovorno trošili novac građana Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: