Istraživanje: Građani i novi grip

Dve trećine punoletnih građana Srbije oseća se, u manjoj ili većoj meri, ugroženo zbog epidemije novog gripa, pokazuje istraživanje Medijum galupa iz novembra.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

19:04

Default images

Stanovnici seoskih naselja, kao i centralno-zapadne Srbije se u znatno manjoj meri osećaju ugroženo a ugroženijim se osećaju Beograđani, kao i stanovnici jugoistočne Srbije. Po istom istraživanju, više od polovine građana ne planira da se vakciniše protiv novog gripa, 29 odsto planira, a 19 odsto nije sigurno.

Javnost je podeljena i po pitanju bezbednosti vakcine, jer 41 odsto ispitanika smatra da vakcina nije bezbedna, a oko trećine građana smatra da jeste.

Iako gotovo 60 odsto građana oseća izvesnu ugroženost zbog epidemije, samo 27 odsto ispitanika je spremno da se vakciniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: