Tadić: Odluka na terenu prava

Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da će odluka Međunarodnog suda pravde o Kosovu dominantno biti na terenu prava, a ne na terenu politike.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.12.2009.

14:12

Default images

"Očekujem da će diskusija biti usredsređena na međunarodno pravo. To je teren na kome Srbija stoji kudikamo bolje nego što je to bila poltička ravan sa koje smo 90-tih godina došli u problem sa Kosovom i Metohijom koji je tada internaconalizovan i kada je sve krenulo u politički i bezbedonosni sunovrat", rekao je Tadić posle otvaranja fabrike "Leoni" u Prokuplju,

Predsednik je ukazao da je bilo potrebno mnogo energije da temu Koosva pomerimo na teren prava i diplomatije i sada očekamo odluku u boljim okolnostima za Srbiju.

On je ocenio da je učešće, kako je rekao, najvećih zemalja u toj diskuiji, dokaz kredibilnosti Srbije u međunarodnoj zajednici i ta tema ped Međunarodnim sudom pravde je globalnog karaktera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: