Đelić: Pozitivni signali Holandije

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da postoje povoljni signali iz Holandije da bi ta zemlja mogla da pristane na primenu trgovinskog sporazuma EU sa Srbijom

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

18:56

Default images

On kaže da i pored toga moramo "biti oprezni" i sačekati izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca.

Đelić je rekao da je Donji dom holandskog parlamenta dao mogućnost ministru spoljnih poslova Maksimu Ferhagenu da na osnovu predstojećeg izveštaja Bramerca proceni da li je saradnja Srbije sa Haškim tribunalom na takvom nivou da bi Holandija mogla da se priključi evropskom konsenzusu oko primene Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Ističući da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za Srbiju, Đelić je napomenuo da bi ipak "morali biti oprezni".

"Moramo biti oprezni, moramo da sačekamo izveštaj Bramerca, ali sigurno je da je novi dogovor unutar holandske koalicije pozitivan pomak za našu zemlju. Ali, sačekajmo da vidimo izveštaj Bramerca da bi dalje to razmatrali", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: