Prva žrtva novog gripa na Kosovu

Jedan muškarac umro je od virusa novog gripa i to je prva žrtva te bolesti na Kosovu, potvrdili su zvaničnici kosovskog Ministarstva zdravlja.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

17:03

Default images

"Ministarstvo zdravlja potvrđuje da je danas u našoj zemlji registrovan prvi slučaj smrti jednog pacijenta zaraženog gripom tipa A H1N1", rekao je na konferenciji za novinare u Prištini portparol Ministarstva Faik Hoti. Portparol je rekao da je umro H.E., star 31 godinu, iz sela Bajinca. Pacijent je umro jutros u 7.10.

Dodaje se da je on prve simptome gripa osetio 25. oktobra, a da je u Klinički centar u Prištini smešten 12. novembra.

Na vanrednoj konferenciji za novinare zvaničnici Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra u Prištini i Nacionalnog instituta za javno zdravlje pozvali su građane da se odmah obrate lekaru ako osete simptome gripa.

Oni su, međutim, rekli da je "situacija pod kontrolom i da ne treba širiti paniku".

Lekar Isuf Dedušaj iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje rekao su da na Kosovu 32 čoveka zaražena novim gripom.

Oni primaju "tamiflu", a prve vakcine protiv novog gripa na Kosovo bi trebalo da stignu u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: