Prva žrtva novog gripa u Poljskoj

U Gdanjsku je preminuo 37-godišnji muškarac, prva žrtva novog gripa u Poljskoj. Kod većine pacijenata u ovoj zemlji novi grip se javljao u blagom obliku.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2009.

00:47

Default images

U Poljskoj je do sada potvrđeno 237 slučajeva novog gripa. Poljska još nije nabavila vakcinu protiv novog gripa i pitanje je kada će, pošto ministarka zdravlja Eva Kopač uz odlučnu podršku premijera Donalda Tuska insistira na tome da neće nabavljati vakcinu dok ne bude bezbedna.

To, prema njenim rečima, znači dok farmaceutske kompanije ne prihvate na sebe, kao što je uobičajeno kod lekova, odgovornost za neželjene posledice vakcine ili dok ne budu obavljeni kompletni testovi.

Češka, koja je vakcine naručila i u koju će stići do kraja novembra, neće ih davati deci iako su i ona rizična grupa za koju je vakcina predviđena, sve dok češki lekari ne obave svoje testove i na mlađima od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: