Protest DSS-a u Sremskoj Mitrovici

Nekoliko desetina simpatizera DSS-a okupilo se u centru Sremske Mitrovice na protestu zbog Statuta Vojvodine za koji tvrde da je protivustavan i separatistički.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

16:24

Default images

DSS najavljuje proteste po gradovima pokrajine sve dok se ne završi rasprava o ovom aktu u republičkoj Skupštini. Demokratska stranka Srbije je protest u Sremskoj Mitrovici, kao i nekoliko ranijih u Vojvodini, organizovala kako bi građanima mogla javno izneti svoje stavove o neustavnosti Statuta.

Oni tvrde da u odnosu na verziju usvojenu pre nešto više od godinu dana, u Statutu nije došlo do bilo kakvih značajnijih izmena i da on otvara vrata otcepljenju Vojvodine.

Sa izuzetkom članova i simpatizera DSS-a, građani Sremske Mitrovice, koje je ekipa B92 zatekla nedaleko od mesta održavanja protesta, nisu bili preterano zainteresovani za okupljanje, ali ni za problem usvajanja Statuta Vojvodine.

DSS najavljuje da će nastaviti svoje proteste u gradovima Vojvodine sve dok traje rasprava o Statutu, a ukoliko on bude usvojen, tražiće da se o njemu i Zakonu o prenosu nadležnosti izjasni Ustavni sud Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: