Potvrđeno 279 slučajeva novog gripa

U Srbiji je dosad potvrđeno da ima 279 obolelih od novog gripa, a registrovano je devet smrtnih ishoda, saopštio je Institut "Batut".

Izvor: Tanjug

Petak, 13.11.2009.

12:44

Default images

Poslednji smrtni ishod registrovan je 10. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom koji je bio lečen u jedinici intenzivne nege infektivnog odeljenja Kliničkog centra u Nišu.

Na bolničkom lečenju nalazi se 479 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a devet osoba je na respiratoru.

Od 279 laboratorijski potvrđenih slučajeva, 72 slučaja obolevanja se dovode u vezu sa putovanjem, a u periodu od 26. oktobra do danas potvrđeno je 130 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1).

Zamenik predsednika Radne grupe za praćenje pandemije Branisalv Tiodorović naveo je da se u bolnicama leči 502 čoveka i da je 30 odsto obolelih, što je i najveći procenat, uzrasta od sedam do 19 godina.

"Ubuduće naročitu pažnju treba posvetiti deci do četiri godine, a posebno do dve godine", rekao je Tiodorović na sednici štaba za civilnu zaštitu grada Beograda i dodao da je ovo bio blag talas, da se do Nove godine očekuje još jedan sličan, a glavni krajem januara i početkom februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: