Markione: Uskoro planovi za fabriku

Generalni direktor "Fijat grupe" Serđo Markione saopštio je danas da će ta kompanija do kraja decembra objaviti svoje planove za fabriku u Kragujevcu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.11.2009.

19:22

Default images

"Zahvaljujemo predsedniku (Srbije Borisu) Tadiću i njegovoj administraciji zbog toga što nam pružaju trajnu podršku i što su pokazali strpljenje omogućivši 'Fijatu' da definiše svoje planove, koje nameravamo da objavimo do kraja sledećeg meseca", naveo je Markione u saopštenju.

Generalni direktor "Fijata" saopštio je i da ta kompanija "marljivo radi" na razvoju svog projekta u Srbiji i potvrđuje svoju stratešku nameru vezanu za ulaganja u Srbiji.

"Sada ubrzano određujemo kakve će platforme biti u fabrici u Kragujevcu, u Srbiji. Na osnovu dosadašnjih analiza, vozila proizvedena u Srbiji mogla bi da budu namenjena brojnim tržištima, među kojima su zapadna i istočna Evropa, Rusija i severna Amerika", rekao je Markione.

On je naveo da je "Fijat" završio procenu industrijskog plana za "Krajsler" i da sada privodi kraju deo koji se odnosi na Evropu.

Direktor novoformirane firme "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis najavio je juče u Kragujevcu da će ubrzo biti poznat biznis plan i potpisan aneks ugovora kojim će biti definisana najavljena investicija "Fijata" od 800 miliona evra u "Zastavine" pogone.

De Filipis je rekao da nema nikakvih promena u odnosu na strateški dogovor između "Fijata" i države Srbije i da biznis plan treba da predvidi kada će biti uplaćen osnivački ulog, zatim dinamiku najavljenh investicija od 800 miliona evra, kao i koji će novi model "Fijat" proizvoditi u Kragujevcu i u kojoj količini.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da bi u narednim nedeljama trebalo da bude definisano sve o predviđenom ulaganju novca "Fijata" u proizvodnju automobila u "Zastavi", a u okviru novoformiranog preduzeća "Fijat automobili Srbija".

"U narednim nedeljama je predviđeno da se ova transakcija zatvori. Oni nisu još završili biznis plan, očekujemo da to urade i da počnu s investicijom", kazao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: