"Studenti iz Pazara da konkurišu"

Ministarstvo vera poziva studente Fakulteta za islamske studije iz Novog Pazara da konkurišu za državne stipendije.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

18:57

Default images

Savetnik u Ministarstvu vera Aleksandar Raković izjavio je, gostujući u emisiji "Stanje nacije" da će studenti Fakulteta za islamske studije iz Novog Pazara moći ravnopravno sa drugima da konkurišu za državne stipendije, kako bi se okončao njihov višednevni protest.

“Studentima Fakulteta za islamske studije nije zabranjeno da konkurišu za stipendije, jedan mali propust je napravljen u konkursu i ja sada pozivam javno studente da konkurišu za naše stipendije preko svojih studentskih organizacija. Biće im upućen i zvaničan dopis”, poručuje Raković.

Potpredsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i beogradsko-novosadski muftija Rešad Plojović rekao je da će država morati još mnogo toga da uradi kako bi dokazala da Bošnjaci u Srbiji nisu diskriminisani.

“Saradnja ili kontakt naših studenata sa ovog fakulteta mora biti precizno navedena i da ovi studenti moraju komunicirati preko svog fakulteta, a ne preko studentskih organizacija ili preko nekih drugih organizacija”, smatra Plojović.

A glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić osnovao je poseban fond za stipendiranje studenata Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: