Poziv Srbima da izađu na izbore

Grupa srpskih intelektualaca pozvala je Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu, zakazane za 15. novembar.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

17:29

Default images

Učešćem na izborima Srbi na Kosovu pokazali bi odgovornost za sopstvenu budućnost, a samo aktivnim učestvovanjem u političkom životu Kosova srpska zajednica može efikasno da rešava najznačajnije svakodnevne probleme, naveli su u Čaglavici kod Prištine, neki od srpskih intelektualaca potpisnika apela Srbima da izađu na lokalne izbore.

Jedan od potpisnika apela je Drago Kovačević, gradonačelnik Knina dve godine pred akciju Oluja. Kovačević smatra da kosovski Srbi treba da izvuku pouku iz stradanja njihovih sunarodnika na prostorima bivše Jugoslavije poslednjih 20 godina.

“Primer za kosovske Srbe treba da bude sudbina Srba iz Hrvatske”, tvrdi Kovačević.

Potpisnici apela poručuju kosovskim Srbima da će ako u ne učestvuju u igri, iz nje ispadaju. Preporuka kosovskim Srbima da bojkotuju izbore za Veru Marković iz Socijaldemokratske unije predstavlja najgori odgovor.

Sonja Biserko, iz Helsinškog odbora za ljudska prava smatra da vlasti u Srbiji ne vode aktivnu kampanju za bojkot izbora na Kosovu, izuzev zvaničnika Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Potpisnici apela predvođeni Sonjom Biserko, obiđli su Srbe u Gračanici i selu Grace kod Vučitrna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: