LSV: Samo tehnička redakcija teksta

LSV neće podržati Statut Vojvodine ukoliko promene koje je uradio Odbor za propise Skupštine Vojvodine prevazilaze pravno-tehničku redakciju.

Izvor: Beta

Sreda, 11.11.2009.

17:06

Default images

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je novinarima u Skupštini Srbije da treba sačekati da Statut sa izmenama stigne u parlament kako bi moglo da se vidi šta je tačno izmenjeno. Ona je dodala da LSV ima dogovor sa predsednikom Vlade Srbije u koji nema razloga da sumnja.

Aleksandra Jerkov je istakla da je Novi Sad glavni grad i da u naslovu člana 10 to i piše, a stavu tog člana navodi se da je "Novi Sad glavni, administrativni centar", što znači da je defnisan kao glavni grad.

"Ukoliko se stavi zarez iza reči glavni što je slučaj u tom članu onda se on tumači tako da je Novi Sad glavni grad, a da je administrativni centar samo nastavak rečenice, a ne nastavak epiteta ili prideva", rekla je ona.

Na pitanje zašto Statut Vojvodine još nije stigao u parlament i da li postoji nešto sporno, ona je odgovorila da su, ukoliko je došlo do problema, pokrajinski organi dužni poslanicima republičkog parlamenta to da objasne, kao i to zašto Skupština Vojvodine nije dobila potpis svog predsednika na predlog koji je ponovo upućen u republički parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: