Zabranjene posete zatvorenicima

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde zabranila je do daljeg posete zatvorenicima, zbog proglašenja epidemije novog gripa.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

15:48

Default images

Zabrana se odnosi na izlazak osuđenih lica van zavoda po osnovu pogodnosti, posete porodica i bliskih lica, kao i na već utvrđene posete predstavnika nevladinih organizacija, fakulteta, predstavnike medija i sva druga lica, piše u saopštenju.

Od zabrane su izuzete službene posete advokata i postupajućih sudija pritvorenim licima radi obezbeđenja kontinuiteta sudskog postupka i prava na odbranu, uz obavezno sprovođenje preventivnih mera kao što je upotreba zaštitnih maski, pranje ruku i sprovođenje poseta u kabinama sa staklenom pregradom ukoliko za to postoje tehničke mogućnosti.

Sve ostale aktivnosti sprovodiće se u skladu sa odredbama kućnog reda, piše u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije je, preko Radne grupe za praćenje i sprečavanje širenja epidemije, u stalnom kontaktu sa nadležnim državnim organima i prema njihovim preporukama donosiće i druge odluke u skladu sa razvojem aktuelne epidemiološke situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: