Milosavljević: Kase obavezne

Stav države po pitanju uvođenja fiskalnih kasa za advokate vrlo jasan i oni su obavezni da od marta koriste kase, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

13:09

Default images

"Što se tiče države, njena pozicija je vrlo jasna, uredba je usvojena u martu ove godine, rok za advokate je mart 2010. godine", kazao je Milosavljević novinarima u Privrednoj komori Srbije, povodom nezadovoljstva advokata uredbom kojom su obavezani da od marta uvedu fiskalne kase.

On je istakao da bi voleo da čuje šta o nezadovoljstvu advokata misle građani, privrednici i svi oni koji redovno ulažu u poreski sistem".

Dinkić: Protest advokata neosnovan

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić smatra da je protest advokata zbog uvođenja fiskalnih kasa za advokaturu neosnovan.
Mlaðan Dinkiæ (Tanjug, arhiva)
"Ako taksisti i lekari moraju da imaju fiskalne kase, onda i advokati, sasvim sigurno, moraju da imaju evidentirane prihode, zato što mora da se zna kolike prihode ostvaruju da bi se videlo da li treba paušalno da plaćaju porez državi ili treba da pređu na porez na dohodak građana po višim stopama i daju više ovom društvu", rekao je ministar.

Advokati u Srbiji treći dan štrajkuju, nezadovoljni Uredbom Vlade Srbije kojom se "advokaturi nameće obaveza" uvođenja fiskalnih kasa od 1. marta iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: