Pakova: Srbi da izađu na izbore

Kosovski Srbi treba da izađu na lokalne izbore ako žele da žive na Kosovu i ako misle na budućnost svoje dece, kaže poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

12:53

Default images

Pakova, koja će sa još sedam evroposlanika pratiti lokalne izbore na Kosovu zakazane za 15. novembar, pozvala je kosovske Srbe da sarađuju sa institucijama Kosova.

"Veoma je značajno da ovi izbori budu mirni i da se odvijaju u skladu sa demokratskim pravilima. Bilo bi veoma značajno da na ove izbore izađu i kosovski Srbi, jer su oni ravnopravni građani Kosova. Ako žele da žive na Kosovu i ako misle na svoju i budućnost svoje dece kosovski Srbi treba da izađu na izbore", rekla je ona u intervjuu za Radio Kosovo.

Prema njenim rečima, nije uobičajeno da poslanici EP nadgledaju izbore, a izbori na Kosovu imaju značaj za decentralizaciju i početak rada novih opština sa srpskom većinom.

Pakova je najavila da će poslanici EP posetiti neka glasačka mesta i opštinske izborne komisije, ali i razgovarati sa visokim funkcionerima Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: