Obradović: Nadoknadićemo časove

Ministar obrazovanja Žarko Obradović rekao je za B92 da će časovi koji su izgubljeni zbog produžetka jesenjeg raspusta biti nadoknađeni.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

22:28

Default images

"Najjednostavnije je da se školska godina produži za nedelju dana, ako bude samo ovih dana prekida nastave. Može da se desi da epidemija bude veća nego što mislimo, može da se desi da u toku novembra, decembra, januara, februara, u onim danima kada škole budu radile, bude još neradnih dana, ali to ćemo raditi sve u dogovoru sa epidemiolozima", rekao je on gostujući na B92.

"Škole su na odmoru do 16. novembra, očekuje se da škole nastave da rade i da na nastavu pođu samo zdrava deca", kazao je ministar prosvete
On je poručio da dok traje produženi jesenji raspust nije preporučljivo da zdrava deca idu na zabave ili druge skupove, da se ne bi zarazila.

"Važno je šta će deca raditi ovih dana kad su kod kuće. Ja sam rekao da nije dobro da deca idu na različite vrste okupljanja, žurke, različite vrste druženja, jer okupljanje više njih na istom mestu je kao da idu u školu“, rekao je ministar prosvete.

Obradović je rekao da nastava na univerzitetima ne bi trebalo da bude prekinuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: