U Skupštinu vraćen predlog Statuta

Odbor za propise Skupštine Vojvodine otklonio je tehničke greške u Predlogu statuta Vojvodine i dostavio ga Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

20:41

Default images

Tehničkim ispravkama, između ostalog, Novi Sad je određen kao glavni, administrativni centar Vojvodine. Toj sednici, međutim, nisu prisustvovali poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, čiji zamenik predsednika Bojan Kostreš za B 92 kaže da je LSV, ipak, zadovoljan tim tehničkim izmenama.

"Sam tekst koji je redigovan i koji je došao do mene za nas je prihvatljiv jer je ostala formulacija da je Novi Sad glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine. Postoji određena promena redosleda reči, ali nesumnjivo je da, ako se član 10 naziva glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine da je Novi Sad definisan kao glavni grad, a to je ono što je nama bilo veoma važno", rekao je Kostreš.

Podsetimo, Predlog statuta je, odmah po prispeću, povučen iz skupštinske procedure.

Prema objašnjenju ministra za državnu upravu Milana Markovića, to se dogodilo zbog "tehničke greške", pošto je u prvom članu pisalo da je Novi Sad glavni grad, a u četvrtom da je glavni administrativni centar.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da će se, povodom tehničkih ispravki Statuta, oglasiti na konferenciji za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: