Poziv Srbima da izađu na izbore

Više od 90 srpskih intelektualaca apelovalo je na srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji da učestvuju na lokalnim izborima zakazanim za 15. novembar.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.11.2009.

14:08

Default images

Među potpisnicima apela su Biljana Kovačević-Vučo, Borka Pavićević, Čedomir Jovanović, Dimitrije Boarov, Dušan Janjić, Filip David, Latinka Perović, Lula Mikijelj, Ljubomir Živkov, Miljenko Dereta, Mirjana Karanović i Slobodan Šijan.

"Učešćem na izborima Srbi na Kosovu pokazali bi odgovornost za sopstvenu budućnost, a samo aktivnim učestvovanjem u političkom životu Kosova srpska zajednica može efikasno da rešava najznačajnije svakodnevne probleme - statusna i imovinska, bezbednosna, ekonomska i socijalna, obrazovanje, zdravstvo i druga pitanja od egzistencijalne važnosti", navedeno je u apelu dostavljenom danas Tanjugu.

Više od 90 intelektualaca poručilo je da je "istrajavanje na ignorisanju predstojećih lokalnih izbora u Pokrajini nerazumno i neproduktivno za srpsku zajednicu", a da bi, sa druge strane, "učestvovanjem na tim izborima Srbi pokazali svest o složenosti sopstvenog položaja, ali i položaja Srbije".

"Samo ekonomski stabilna i politički konstruktivna srpska zajednica može obezbediti svoj trajni opstanak na Kosovu i postati samostalni društveno-politički akter", piše u saopštenju.

S druge strane, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ponovio je sinoć za B92 da ne postoje uslovi za to da Srbi izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini, dodavši da vlast u Srbiji neće nikome uskraćivati demokratsko pravo na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: