LDP: Građani zaslužuju dobar Statut

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da povlačenje iz procedure teksta Statuta Vojvodine pokazuje "nesposobnost vladajuće koalicije".

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

13:42

Default images

Jovanović je ukazao da je dalje odlaganje potvrđivanja tog akta prepreka daljim političkim reformama. "Današnje povlačenje iz procedure teksta Statuta Vojvodine pokazuje da vladajuća kolicija nije sposobna da na pristojan način okonča agoniju u koju je uvela i Srbiju i Vojvodinu", istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, građani Vojvodine zaslužuju pristojan Statut, a ne "besmislene i oprečne floskule koje se, prema zahtevu koalicionih partnera, u poslednji čas i na aljkav način na silu guraju u predlog koji se upućuje Skupštini Srbije".

"Ova agonija je postala prepreka svakom daljem reformskom političkom projektu u zemlji", istakao je lider LDP-a i najavio da će ta stranka glasati za Statut i zakon o utvrđivanju nadležnosti i time "staviti tačku" na štetu koja se daljim odlaganjima usvajanja nanosi zemlji.

Samo na taj način, istakao je Jovanović, može biti otvoren prostor da se i Srbija i Vojvodina okrenu pravim političkim poslovima i evropskim reformama, piše u saopštenju LDP-a.

Republički parlament povukao je danas iz procedure Predlog statuta Vojvodine na zahtev pokrajinske skupštine, a novi tekst statuta trebalo bi kasnije danas ponovo da bude dostavljen Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: