Austrija: Redovi za vakcinaciju

Vakcinacija protiv novog gripa naišla je na veliko interesovanje u Austriji tako da su se već u jutarnjim satima formirali redovi ispred mesta za vakcinaciju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.11.2009.

10:00

Default images

Najpre su hronično oboleli, trudnice, koji pripadaju povlašćenoj ciljnoj grupi, kao i deca došli na mesta u kojima se obavlja imunizacija protiv novog gripa. U Beču, na primer, vakcinacija se obavlja na 21 mestu, a oni koji žele da se vakcinišu treba da pokažu svoju "e-kartu", potvrdu o osiguranju, da plate taksu za recept i ispune upitnik.

Inače samo na pet mesta zdravstvenog osiguranja Beča do juče posle podne se vakcinisalo 2.200 ljudi vakcinom "Cevalpan" proizvođača "Bekster".

U Salcburgu u prepodnevnim satima vakcinisalo se između 600 i 700 osoba, a u pokrajini Koruškoj vakcinisan je do sada 931 stanovnik, dok je u Tirolu kod dečjih lekara bila najveća navala.

Manje interesovanje vladalo je jedino u Lincu, gde je do kasnog poslepodneva vakcinisano samo oko 120 ljudi. Inače broj obolelih od novog gripa je preko vikenda još više porastao i među pacijentima sada ima i pacijenata sa težim oblikom oboljenja.

Takođe, kao mera predostrožnosti u više mesta u Austriji zatvorene su, privremeno, škole u kojima je oboleo veći broj đaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: