Tošović: Grad će funkcionisati

Direktor Zavoda za javno zdravlje Beograda Slobodan Tošović očekuje da će službe u gradu funkcionisati bez problema i ako se proglasi epidemija novog gripa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

17:04

Default images

Gostujući u vestima TV B92, Tošović je kazao da sve gradske službe imaju planove za slučaj proglašenja epidemije i da svi ozbiljno shvataju situaciju, te da će se mere, ukoliko za nekoliko dana bude proglašena epidemija, primenjivati fleksibilno, u skladu sa razvojem situacije.

"Sve službe imaju planove za slučaj pandemije, to je preventiva i odgovor na nju. Imamo ljude koji mogu da rade i u otežanim uslovima, kao i ljude koji mogu kompletno da pokriju rad određenih službi, posebno komunalnih, u slučaju da određeni broj zaposlenih u njima ne dođe na posao iz razno raznih razloga. Imamo i resurse koji mogu da se prebacuju iz jedne u drugu služubu", rekao je Tošović. Prema njegovim rečima, neke od mera u slučaju proglašenja epidemije novog gripa biće zabrana poseta bolesnicima, drugi režim rada pojedinih ustanova, odnosno produžen rad nekih od njih, pogotovo službi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

"U slučaju najgoreg scenarija, a to je nekoliko stotina hiljada obolelih, mi ćemo morati neke funkcije u gradu da smanjimo, a neke pojačamo", rekao je on i naveo da će verovatno doći i do zatvaranja predškolskih ustanova, ali da će to zavisiti od razvoja situacije.

On je kazao da će u zavisnosti od razvoja okolnosti jedna od mera biti i zabrana svih javnih okupljanja.

"Ukoliko za nekoliko dana bude proglašena epidemija onda se sistem ponaša fleksibilno u smislu da mere idu jedna za drugom i primenjuju se, odnosno menjajuju u zavisnosti od situacije", objasnio je Tošović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: