Trajković:Izbori raskrsnica za Srbe

Nedelju dana pred lokalne izbore na Kosovu, lider Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković izjavio je da su lokalni izbori raskrsnica za Srbe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2009.

00:59

Default images

“Smatram ove izbore istorijskim za ovaj naš narod ovde. Između dva zla – izaći ili ne izaći na izbore, mi smatramo da je manje zlo izaći na izbore i da je moguće da to manje zlo pretvorimo u dobro, kako bi naš narod ostao i opstao”, kazao je Trajković, koji je i kandidat za gradonačelnika Gračanice, za KIM radio.

“Suština naše borbe ovde za nas jeste ostati, da kada Srbi jednog dana dođu, da ovde ima Srba”, naveo je on.

Trajković očekuje da na izbore koje raspisuju kosovske institucije neće izaći veliki broj Srba, ali da će mnogi ipak otići na birališta jer, kako kaže, vide nemoć naših institucija i snagu novih institucija.

Trajković je ocenio da je premijer Srbije Mirko Cvetković "korektno" rekao da Srbi mogu da izraze svoju političku volju na izborima, ali da još nisu stvoreni uslovi da se izađe na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: