Juščenko: Nismo stali zbog gripa

Predsednik Ukrajine Viktor Juščenko izjavio je da nema razloga proglašavati vanredno stanje u zemlji zbog epidemije gripa.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

22:44

Default images

"Nema razloga. Ne vidim da je zemlja stala i da su njene vitalne aktivnosti limitirane", izjavio je Juščenko. Sekretar Saveta bezbednosti i odbrane Ukrajine, Raisa Bokhatirjova, izjavila je u petak da trenutne okolnosti u zemlju mogu dovesti do odluke o uvođenju vanrednog stanja.

Prema poslednjem izveštaju ukrajinskog Ministarstva zdravlja, 144 osobe su umrle od gripa u Ukrajini. Ukupno, više od 930.000 ljudi je potvrđeno da ima virus gripa i akutne respiratorne infekcije, od kojih je više od 43.000 smešteno u bolnice.

Do sada je, od ukupnog broja obolelih od gripa u Ukrajini, potvrđeno 32 slučaja novog gripa tipa A H1N1, a od ukupnog broja umrlih u 14 slučajeva je potrvđeno da je uzrok smrti bio virus novog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: