Britanija: Pošta žrtvama ratova

Britanska kraljica Elizabeta Druga na ceremoniji odavanja pošte žrtvama ratova koja je počela minutom ćutnje za 200. britanskog vojnika poginulog u Avganistanu.

Izvor: Beta

Nedelja, 08.11.2009.

17:48

Default images

Ceremoniji je prisustvovalo više hiljada vojnika, veterana i civila tokom tradicionalnog odavanja počasti poginulima na Dan sećanja. Dvominutnu ćutnju prekinula je počasna paljba i zvuci truba Kraljevske mornarice.

Dan sećanja obeležava se u nedelju najbližu godišnjici kraja Prvog svetskog rata 11. novembra 1918. godine kada se odaje pošta poginulima u svim sukobima, uključujući Drugi svetski rat, Irak i Avganistan.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da je još jedan britanski vojnik poginuo u eksploziji provinciji Helmand u Avganistanu.

U toj zemlji do sada život izgubio 231 britanski vojnik, od čega 200 u borbama, dok su ostali umrli od bolesti, povreda nevezanih za sukobe i nesrećama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: