SNS: Promene Statuta kozmetičke

Zaključak o usaglašavanju Statuta sa zakonom o nadležnostima, koji je usvojila Skupština Vojvodine, doneo je samo kozmetičke promene, ocenjuju u SNS-u.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2009.

14:06

Default images

Tim promenama se ne može sakriti "antiustavan karakter tih akata", izjavio je član pravnog saveta Srpske napredne stranke Marko Đurić. Nikola Selaković, takođe član pravnog saveta SNS, smatra da je Predlog statuta antidržavni akt, koji može imati brojne negativne i dalekosežne posledice po jedinstvo Srbije.

"Radi se o aktu koji je u suprotnosti sa Ustavom i koji narušava jedinstvo zakonodavne vlasti", ocenio je Selaković i upozorio da takav akt nije korak napred ka administrativnoj decentralizaciji zemlje.

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su u subotu uveče pravno-tehničko usaglašavanje predloga Statuta sa predlogom zakona o utvrđivanju nadležnosti Pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: