CG: Zabranjene bolničke posete

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja zabranilo je posete bolesnicima u bolnicama, radi sprečavanja širenja novog gripa.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.11.2009.

19:02

Default images

Zabrana bolničkih poseta biće na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije, saopštilo je Ministarstvo. Analize su pokazale da je i petogodišnja devojčica iz Herceg Novog, zadržana u kotorskoj bolnici zbog sumnje da je obolela od novog gripa, zaražena virusom A H1N1, izjavio je direktor opšte bolnice u Kotoru Nebojša Bjelica.

Do danas su u Crnoj Gori registrovana 33 slučaja obolelih od novog gripa.

Direktor opšte bolnice u Kotoru rekao je da su virusom novog gripa verovatno zaraženi i majka i sedmogodišnji brat devojčice iz Herceg Novog, koji imaju upalu pluća i pozitivnu epidemiološku sliku.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kotoru trenutno se leči pet pacijenata, od čega je za troje potvrđeno da su oboleli od novog virusa gripa A H1N.

Vladino radno telo za borbu protiv novog gripa saopštilo je da su crnogorske zdravstvene ustanove spremne za očekivani talas širenja gripa izazvanog virusom A H1N1 i da je u toku formiranje opštinskih kriznih štabova, koji bi delovali u slučaju epidemje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: