Pajtić: Obuhvaćena većina zahteva

Radna verzija zakona o nadležnostima Vojvodine nije savršena, ali obuhvata većinu zahteva pokrajinske administracije, kaže predsednik IV Vojvodine Bojan Pajtić.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2009.

15:44

Default images

"Ponuđeni tekst nije savršen, ali je u njemu sadržano više od 90 odsto naših predloga. Vojvodina će od republičkih organa preuzeti oko 150 novih nadležnosti, među kojima je i niz veoma bitnih", naveo je Pajtić u izjavi za medije.

Prema rečima predsednika Izvršnog veća Vojvodine, od posebne važnosti je što će Vojvodina moći da osnuje razvojnu banku, što će na nju biti preneta osnivačka prava Nacionalnog parka Fruška gora i što će otvaranjem predstavništva u Briselu biti u prilici da lakše dolazi do novca iz fondova Evropske unije.

"Pored toga, pitanja kao što su glavni grad Vojvodine, Vojvođanska akedemija nauka i umetnosti, upravljanje javnim preduzećima jesu u isključivoj nadležnosti pokrajine i ona se već nalaze u predlogu statuta Vojvodine i neće se menjati. Međutim, iz formalnih razloga, ova pitanja uopšte ne treba ni da budu deo zakona o nadležnostima", rekao je Pajtić.

On je ukazao da predlog o nadležnostima Vojvodine, koji se nalazi na sajtu Vlade Srbije, jeste još samo radna verzija i da se može menjati.

"Stoga apelujem na Vladu Srbije da prihvati inicijative političkih stranaka, ukoliko budu predložile neke izmene koje bi doprinele kvalitetu tog akta, jer je to u interesu i građana Vojvodine, ali i građana cele Srbije", zaključio je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: