Druga žrtva novog gripa u Srbiji

Suzana R. (32) iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca preminula je od virusa novog gripa, izjavio je predsednik Radne grupe za praćenje gripa Predrag Kon.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2009.

15:07

Default images

Kon je rekao da su rezultati sa Instituta Torlak stigli oko 18:30 i da je potvrđeno da je pacijentkinja preminula zbog infekcije virusom H1N1. On je kazao da je pacijentkinja obolela 28. oktobra i da je imala visoku temperaturu.

"Nakon toga stanje se pogoršavalo, 2. novembra je prebačena u Zdravstveni centar Kruševac, gde se javila zbog bolova u krstima i leđima, 3. novembra u jutarnjim časovima je intubirana, kasnije transportovana u Beograd na Instiutut za infektivne i tropske bolesti, ali nažalost preminula je neposredno pred dolazak u Institut", rekao je Kon za B92.

"Vršiće se obdukcija, a pacijentikinja se nalazi u Insitutu za sudsku medicinu u Beogradu", rekao je on.

To je druga žrtva novog gripa u Srbiji, posle žene iz okoline Kraljeva, koja je nakon hospitalizacije u Kraljevu, zbog teške kliničke slike premeštena u Urgentni centar Kliničkog centra Kragujevac, gde je i preminula 21. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: