Ukrajina: 71 žrtva gripa

U Ukrajini je od početka epidemije novog gripa, od virusa i posledica teških respiratornih oboljenja umrla 71 osoba.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.11.2009.

13:54

Default images

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko je u obraćanju parlamentu rekla da je od posledica virusa gripa i akutnih respiratornih problema obolelo 255.516 osoba. Prema podacima ukrajinskog Ministarstva za zaštitu zdravlja, do jučerašnjeg dana od infekcije virusom novog pandemijskog gripa A (H1N1) u Ukrajini su umrle 22 osobe.

Pred poslanicima Vrhovne rade (skupštine), premijerka je istakla da se stanje sa gripom stabilizuje u osam od devet oblasti zemlje u kojima je proglašen karantin.

"U osam oblasti imamo stabilizovanje stanja ili neznatno umanjenje dnevnog prirasta obolelih", rekla je Timošenkova

Prema saopštenju Pogranične službe Ukrajine, slovačka strana na ukrajinsku teritoriju propušta samo one koji se vraćaju u mesto stalnog boravka, dok ostala četiri pogranična punkta rade u uobičajenom režimu.

Rusija: 14 žrtava gripa

U Rusiji je do danas od novog gripa umrlo 14 pacijenata, saopštila je zamenica ministra zdravlja i socijalnog razvoja Veronika Skvorcova.

Prema njenim rečima, od novog gripa A (H1N1) ukupno je obolelo 3.122 ruskih građana. Ruska državna agencija ranije danas je javila iz Pekinga da je u jednoj od kineskih bolnica od novog gripa umro jedan državljanin Rusije.

Prenoseći pisanje kineske agencije Sinhua, ruska agencija navela je da je 3tridesetdvogodišnji muškarac, čije ime se ne navodi, umro u ponedeljak, a da je u Peking stigao 28. oktobra avionom. Sa simptomima virusa A (H1N1) građanin Rusije javio se 1. novembra u lokalnu bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: