Pripreme za posetu Medvedeva

Za posetu ruskog predsednika Beogradu u utorak policija će angažovati sve raspoložive jedinice. Zatvaranje ulica se podrazumeva.

Izvor: B92, Beta

Subota, 17.10.2009.

11:47

Default images

Do posete predsednika Dmitrija Medvedeva Srbiji ostala su još tri dana. 20. oktobra više hiljada policajaca iz svih raspoloživih jedinica MUP-a biće angažovano na obezbeđenju posete ruskog predsednika Beogradu. Iz beogradske policije već sada najavljuju povremeno zatvaranje ulica i česte gužve u saobraćaju.

Zvanična poseta na najvišem nivou zahteva i najviši stepen bezbednosti, tako da će tokom posete ruskog predsednika Beogradu policija sprovesti i posebne bezbednosne mere.

Načelnik Uprave policije za Beograd Slobodan Vukolić apelovao je na građane da 20. oktobra što više koriste javni prevoz kako bi se smanjile gužve u saobraćaju, kao i da pokažu strpljenje za mere bezbednosti koje će biti primenjene.

"U određenim intervalima biće zaustavljan automobilski saobraćaj u pojedinim ulicama", rekao je Vukolić i dodao da će povremeno biti zabranjivan i prolaz pešaka zbog bezbednosti ruskog predsednika.

Vukolić je naveo da je reč o ulicama u opštinama Novi Beograd, Savski venac, Vračar, Palilula i Stari grad, ali nije mogao da govori o detaljima u vezi sa režimom saobraćaja povodom posete ruskog predsednika.

"U tim opštinama će doći do preusmeravanja saobraćaja, što će neminovno dovesti do otežanog saobraćaja", rekao je načelnik Uprave policije za Beograd.

Vukolić je rekao da će se policija truditi da građani što manje osete izmene režima saobraćaja u Beogradu.

"U tome će nam pomoći Skupština grada sa svojim komunalnim službama kako bi građani što manje osetili prisustvo policije i izmene režima saobraćaja i da bi se život što normalnije odvijao", rekao je on. Govoreći o poseti ruskog predsednika Srbiji, Vukolić je rekao da je reč o poseti "najvišeg stepena bezbednosti", ali nije želeo da govori o pojedinim merama.

Tokom jednodnevnog boravka u Beogradu, predsednik Medvedev će nakon sletanja na aerodom "Nikola Tesla" boraviti u Palati “Srbija“, Skupštini Srbije i Centru "Sava".

Predviđeno je polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda, a najavljen je i prijem u Patrijaršiji.

To znači da će najveći deo svoje posete Dmitrij Medvedev provesti u centru glavnog grada.

U iščekivanju prve posete predsednika Ruske Federacije Republici Srbiji privode se kraju sve pripreme, uključujući postavljanje postamenta za spomenik ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu.

Skulptura od bronze visoka dva metra i teška 300 kilograma, poklon Rusije Srbiji biće postavljena u parku Ćirila i Metodija, kod Vukovog spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: