U Nisu i Pirotu ponovo kriza energenata za grejanje

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2000.

18:40

Default images
Direktor "Gradske Toplane" u Nisu Radoslav Zlatanovic izjavio je da su "zalihe goriva u toplani na kriticnom nivou". Prema njegovim recima, iz programa Evropske unije Energija za demokratiju u Nis je do sada stigla 21 cistrena sa gorivom. Gradonacelnik Nisa Zoran Zivkovic izjavio je da je iz rafinerije "Okta" u Skoplju krenulo 15 cisterni sa mazutom za Nis.Prema njegovim recima, ta kolicina je dovoljna za grejanje Nislija narednih desetak dana. "Ocekujem da do kraja sedmice ili pocetkom naredne prema Nisu krene voz sa od 1.000 do 1.500 tona mazuta cime ce grejanje u gradu biti obezbedjeno za duzi period", rekao je Zivkovic agenciji Beta.

U tri pirotska naselja u ponedeljak nije bilo grejanja, a u druga dva ima mazuta za jos dan ili dva, izjavio je direktor pirotske "Toplane" Nikola Kostic. On je, na konferenciji za novinare u Skupstini opstine, rekao da su iz skopske "Okte" krenule tri cisterne iz projekta Evropske unije "Energija za demokratiju", a da se ocekuje da krenu jos tri sa mazutom i jedna sa loz uljem. "Da nije bilo strajka vozaca u skopskoj 'Okti', verovatno ne bi bilo ni zastoja u grejanju u Pirotu", kazao je Kostic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: