Vrnjačka Banja: Ulica Brisa Tatona

Vrnjačka Banja -- Skupština Vrnjačke Banje podržala je inicijativu da glavna ulica u tom gradu, Banjska promenada, dobije naziv ubijenog francuskog državljanina Brisa Tatona.

Izvor: Beta
Podeli

Odbornik grupe građana "Banja je zakon" Rade Simić, koji je pokrenuo inicijativu, rekao je da su stanovnici Vrnjačke Banje pozdravili ideju da se jedna ulica nazove po navijaču francuskog Tuluza kojeg su u centru Beograda ubili huligani.

"Očekujem da nadležna komisija koja odlučuje o nazivima ulica potvrdi skupštinsku odluku i da će najdalje za dve nedelje Banjska promenada biti nazvana po Brisu Tatonu, u znak sećanja na mladog čoveka iz Francuske zverski ubijenog u centru Beograda", rekao je Rade Simić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da u Vrnjačku Banju dolaze gosti iz čitave Evrope, "građani su mom predlogu dali veliku podršku, jer je Banja oduvek disala evropskim srcem i njeni stanovnici se oduvek prema strancima odnose sa dubokim poštovanjem, kako i priliči jednom turističkom mestu".

On je dodao da, pored čestitki koje dobija u neposrednim susretima sa stanovnicima Vrnjačke Banje, dobija i na desetine SMS poruka podrške ideji da jedna ulica dobije naziv po ubijenom francuskom navijaču Brisu Tatonu.

strana 1 od 846 idi na stranu