Vrnjačka Banja: Ulica Brisa Tatona

Skupština Vrnjačke Banje podržala je inicijativu da glavna ulica u tom gradu, Banjska promenada, dobije naziv ubijenog francuskog državljanina Brisa Tatona.

Izvor: Beta

Utorak, 06.10.2009.

12:14

Default images

Odbornik grupe građana "Banja je zakon" Rade Simić, koji je pokrenuo inicijativu, rekao je da su stanovnici Vrnjačke Banje pozdravili ideju da se jedna ulica nazove po navijaču francuskog Tuluza kojeg su u centru Beograda ubili huligani.

"Očekujem da nadležna komisija koja odlučuje o nazivima ulica potvrdi skupštinsku odluku i da će najdalje za dve nedelje Banjska promenada biti nazvana po Brisu Tatonu, u znak sećanja na mladog čoveka iz Francuske zverski ubijenog u centru Beograda", rekao je Rade Simić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da u Vrnjačku Banju dolaze gosti iz čitave Evrope, "građani su mom predlogu dali veliku podršku, jer je Banja oduvek disala evropskim srcem i njeni stanovnici se oduvek prema strancima odnose sa dubokim poštovanjem, kako i priliči jednom turističkom mestu".

On je dodao da, pored čestitki koje dobija u neposrednim susretima sa stanovnicima Vrnjačke Banje, dobija i na desetine SMS poruka podrške ideji da jedna ulica dobije naziv po ubijenom francuskom navijaču Brisu Tatonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: