Beč: Grafiti na ambasadi Srbije

Beč -- Nepoznate osobe su ispisale grafite podrške navijačima Partizana na fasadama ambasade Srbije i konzularnog odeljenja Srbije u Beču.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na nedavno završenoj fasadi ambasade osvanula je poruka "Sloboda - Grobari 1970", a na fasadi pokraj ulaza u Konzularno odeljenje "Grobari - sloboda navijačima". U ambasadi, koja se nalazi u trećem bečkom okrugu, kvartu diplomatskih predstavništava, i u Konzularnom odeljenju, smeštenom u 5. okrugu, u jednoj stambenoj zgradi, niko nije primetio vandale.

Ambasadu Srbije, za razliku od nekih ambasada većih zemalja u okruženju, već godinama ne obezbeđuje austrijska policija danonoćno, već samo po potrebi, kada postoje određene najave, poput demonstracija.

Pretpostavlja se da su vandali, posebno za grafite na ambasadi, pošto se ona nalazi u prometnoj ulici, iskoristili noć da bi izvršili ovaj atak na fasadu zgrade pod kulturnom zaštitom.

Službenici diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije u Beču obavestili su o vandalskom aktu nadležne organe i zatražili preduzimanje mera.

Služba za zaštitu ustanovnosti i borbu protiv terorizma odmah je reagovala i izvršila je uviđaj i ispitaće čitav slučaj.

strana 1 od 846 idi na stranu