Tužilaštvo će tražiti zabranu

U Republičkom tužilaštvu kažu da će zatražiti zabranu delovanja organizacija koje pozivaju na nasilje, ministar policije najavljuje promenu zakona o navijačima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

19:20

Default images

Iako je policija u roku od dva dana privela 37 osoba, zbog kršenja zabrane okupljanja na javnim mestima, pokret 1389 ipak najavljuje okupljana. Tužilac Slobodan Radovanović, najavljuje zabranu organizacija koje pozivaju na nasilje, međutim, nije precizirao o kojim organizacijama je reč.

"Na prvom mestu ćemo zatražiti narednih dana, kada prikupim sve što mi je potrebno od materijala dokumentacije, zabranu delovanja organizacija za koje se utvrdi da su najviše učestvovale u ovim izgredima. Neke su do sada pominjane u našoj javnosti, ja ne bih da ih sada citiram", rekao je Radovanović.

Međutim, nerede ne prave samo pripadnici desničarskih grupa već i organizovane grupe navijača.

Ministar policije Ivica Dačić kaže da će morati da se menja zakon o navijačima.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je država napokon pokazala rešenost da se obračuna sa ekstremizmom, kao i da očekuje da se akcije hapšenja nastave.

“Za takve organizacije nema mesta u legalnom sistemu Srbije. Dobro je što su neki osuđeni prekršajno i što će krivično odgovarati“, rekao je Đilas.

Advokat Božo Prelević smatra da je greška države što dosada nisu utvrdili ko stoji iza ekstremnih grupa poput “Pokreta 1389“, “Obraz“, navijačkih grupa i sličnih.

“Nije utvrđeno ko ih finansira, ko ih pilotira i s kojim ciljem”, kaže Prelević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: