Direktor o gubicima Jat ervejza

Gubitak Jat ervejza u prvoj polovini ove godine bio je 14,85 miliona evra, izjavio je generalni direktor Jata Srđan Radovanović.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

17:11

Default images

On je kazao da su gubici posledica svetske ekonomske kriza, manjeg broja letova, slabljenja dinara i velikih rashoda. "Jedan od ključnih uzroka ekonomskih teškoća kompanije je to što je Jat kao firma organizaciono prevaziđena. Staromodan sistem teško da može da se nosi sa tržišnim uslovima poslovanja i postiže uspeh", ocenio je Radovanović.

Radovanović, koji je za generalnog direktora Jata postavljen početkom jula ove godine, naglasio je da namerava da unapredi poslovanje kompanije i da će profit i zdrava tržišna utakmica biti imperativ za razvoj kompanije.

"Ono što je već sada izvesno je da će na kraju ove godine poslovni gubitak biti mnogo manji nego 2008. kada je iznosio 20,15 miliona evra (ukupni gubitak 29 miliona evra) prvenstveno zbog povećane finansijske discipline", kazao je generalni direktora Jat ervejza.

Naveo je da je poslovni gubitak Jat ervejza za prvih šest meseci 2009. godine iznosio 11,97 miliona evra.

Radovanović je kazao da namerava da unese ozbiljne promene u kompaniju i da je uveo kontrolu troškova.

"To znači da više niko ne može da napravi izdatak ili bilo šta plati dok to ne odobri, odnosno potpiše neko od pet ovlašćenih rukovodilaca - četiri izvršna direktora i generalni direktor kompanije", naveo je on.

Kako je naveo Radovanović, prioritet je i da se poboljša stanje, osavremeni kompanija i pokrene sistem koji će doneti konkretne rezultate u poslovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: