IAEA: Iran može da napravi bombu?

Stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) ocenili su da je Iran u stanju da napravi nuklearnu bombu, prenosi agencija Asošiejted pres (AP).

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2009.

20:36

Default images

Kakao se navodi u tajnom dokumentu, u koji je AP imao uvid, Iran takođe radi na razvijanju raketnog sistema koji bi mogao da nosi atomsku bojevu glavu. U nacrtu dokumenta koji su sačinili stručnjaci IAEA jasno se navodi da agencija ima isti stav, kao i Vašington po pitanju sposobnosti Irana da napravi nuklearno naoružanje.

U dokumentu se takođe navodi da Iran ima "dovoljno informacija" da napravi bombu, kao i da bi mogao da prevaziđe problem razvoja raketa koji bi nosili nuklearno naoružanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: