Susret Čavesa i španskog kralja

Venecuelanski predsednik Ugo Čaves i španski kralj Huan Karlos izgleda da su izgladili nesporazum iz 2007. jer su na današnjem susretu prijateljski popričali.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.09.2009.

19:56

Default images

Čaves je Huanu Karlosu rekao da je pustio bradu kao Fidel, misleći na kubanskog lidera Fidela Kastra, na šta mu je španski kralj odgovorio da menja svoj izgled.

Odnosi dva državnika bili su veoma zategnuti od iberijsko-američkog samita 2007. godine kada je španski kralj doviknuo venecuelanskom predsedniku da ućuti pošto je Čaves nazvao fašistom tadašnjeg premijera Španije Hosea Marija Asnara, podsetio je Rojters.

Fotografije tog incidenta obišle su svet i bile veoma popularne. Čaves i Huan Karlos su se zvanično pomirili jula 2008. u kraljevskoj letnjoj rezidenciji na španskom ostrvu Majorka.

Španija je jedan od vodećih investitora u Venecueli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: