Tadić: Sagradićemo i školu "Bosna"

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao da njegova poseta Palama ne predstavlja mešanje u unutrašnje stvari BiH, kao i da bi voleo da ove godine poseti i Sarajevo.

Izvor: Politika

Četvrtak, 10.09.2009.

00:29

Default images

"Neka me pozovu, odmah ću doći. Poziv do sada nije stigao. Možda je razlog što Ratko Mladić nije u Hagu ili neko unutrašnje pitanje BiH. Ponavljam, neka me pozovu, odmah cu doći. A moj poziv predstavnicima Bošnjaka uvek je otvoren. Dobrodošli su da razgovaramo", rekao je Tadić u izjavi za list "Politika".

On je kazao da Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, poštuje teritorijalni integritet BiH i da nijednim potezom to neće ugroziti.

"Nema govora da je jučerašnja poseta mešanje u unutrašnje stvari Bosne i Srbija će uvek poštovati suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i sve što se tri konstitutivna naroda, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, dogovore", dodao je on.

Tadić je rekao da je izgradnja škole na Palama odavno dogovorena u okviru specijalnih i paralelnih veza Srbije i Srpske.
"Predložio sam da izgradimo školu, evo na primer, u Raškoj oblasti ili Sandžaku, koja će se zvati 'Bosna'. Sa zadovoljstvom ću prisustvovati njenom otvaranju", naveo je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: